Over The blue marble

De eerste foto die ooit werd genomen uit de ruimte was een uniek moment. Voor het eerst kregen we op aarde een kijkje op grote hoogte naar ons thuis. Bijzonder, maar het schudde ons ook wakker. Want met deze blauwe knikker ging het niet goed. Vervuiling en een groot zichtbaar gat in de ozonlaag. Dat moest toen, en vandaag nog steeds, anders.

We moeten anders om gaan met de enige aarde die we hebben. Ze raakt namelijk uitgeput door de enorme hoeveelheid grondstoffen die we van haar vragen. Dat is niet houdbaar en daarom gaan wij aan de slag.

The blue marble werd in de zomer van 2020 opgericht door de Almeerse ondernemer Victor Schaap. Hij is al sinds 2017 werkzaam bij een marmer bedrijf en zag daar een kans om gerecycled marmer te maken van de reststroom die ontstaat bij de productie van woonaccessoires.

Bij The blue marble gebruiken we uitsluitend afgekeurd marmer. De allerkleinste stukjes waar geen producten meer van gemaakt kunnen worden doneren wij aan het onderwijs waar de steen gebruikt wordt voor allerlei circulaire projecten.

Hoe we van afval een nieuw product maken?

We redden het marmer van de verpulver door per stuk te bekijken wat er mogelijk is. Soms zagen we een hoekje af of polijsten we beschadigingen. We stoppen dus heel veel liefde en aandacht in ieder product! Omdat we werken met een reststroom is ieder product uniek en hebben we geen voorraad.